in ,

Hódító útjára indult a 120 éves kovászból készülő kenyér Pécsett!

Kevesen élnek olyanok Pécsen, akik még emlékeznek arra, milyen is egy igazi pékség, ahol hagyományos kenyerek sülnek. Ezt a élményt most Váczi Gergő péksége fogja újra elhozni, a kenyerek hagyományosan, hosszú, 16 órás kelesztési idővel készülnek.  

Építészből pék

Gergő korábban építészként képzelte el az életét, amíg egy barátjánál meg nem csapta a frissen sült kovászos kenyér illata. Azóta nem szabadul, olyannyira, hogy kedden megnyíló pécsi péksége miatt feladta az építész karrierjét. Róla tavaly írtunk először, akkor még otthon, gerillaként sütötte jobbnál jobb kenyereit.

– Nagyjából öt éve történt, hogy vendégségben voltam egy barátomnál, aki éppen kenyeret sütött. Egyszerűen lenyűgözött, hogy ezt otthon is lehet, sőt ilyen minőségben. Ezért én is belevágtam. Egyre több időmet vitte el a sütés, nemrég jött el a pillanat, hogy döntenem kellett az építészet és a pékség között – mondta a Pécs Aktuálnak Váczi Gergely.

Ez a bejegyzés az egyszerű beküldési űrlapunkkal jött létre. Készíts te is!

Mi a véleményed?

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betöltés…

0

Mellár: Készen állunk komoly nyomást helyezni Péterffy Attilára

A Politikai Hobbista legújabb része Náksi Attilával